Groepsindeling

Onze zwemschool is gericht op het aanleren van crawl, rugcrawl en schoolslag.

In een eerste stadium ligt de nadruk op watergewenning (witte badmutsen), evenwicht en oriëntatie (gele badmutsen). In deze groepjes is het speels element zeer belangrijk. 
Vanaf 3 jaar kunnen de kinderen in deze groepjes instappen.

Later leggen we de nadruk op vormspanning, een correcte ademhaling in het water waarna de beenbeweging en de armbeweging van crawl en rugslag aan bod komen (oranje en rode badmutsen).

Vanaf de leeftijd van 5-6 jaar komt de schoolslag aan bod (blauwe en groene badmutsen). 
Eerst leren we de beenbeweging aan, waarna ook de armbeweging en de coördinatie van beide samen aan bod komen.

In de groepen die volgen wordt de aandacht sterk gericht op de verfijning van de verschillende slagen en worden de gezwommen afstanden wat opgedreven (groene badmutsen).

Kinderen die de smaak van het zwemmen te pakken hebben gekregen en die nog meer willen oefenen kunnen aansluiten bij de Pré-competitiegroep. 
In deze groep staat het correct technisch beheersen van de verschillende zwemslagen centraal en komen reeds enkele aspecten van het wedstrijdzwemmen aan bod, zonder evenwel verplichtingen of druk.

Jongeren die zeer graag zwemmen, maar die ook willen kennismaken met meer speelse activiteiten kunnen aansluiten bij de Pré-sport en hierop volgend Recreatief Sportzwemmen.
In deze groep bieden we een sterk gevarieerd gamma aan activiteiten aan. Zowel Waterpolo, als Artistiek zwemmen en een snelheidsrace kunnen in deze groep aan bod komen. 
Daarnaast gaat er ook aandacht uit naar het opbouwen van het uithoudingsvermogen en het sprintvermogen, waarbij de stijldetails minder belangrijk zijn. Jongeren vanaf 10 jaar kunnen bij deze groep aansluiten.

Links kunnen jullie meer info vinden over de doelstellingen van de 3 groepen binnen de Leuven Aquatics zwemschool.